Golfbanor

Det finns många olika golfbanor i Sydafrika, men vi har valt att fokusera på fyra speciella banor som har kommit att bli kända för olika orsaker. Två av dessa ligger nära Kapstaden och de andra närmare Johannesburg. Vilken bana du mest känner för kan så klart också bli avgörande för vilken stad du väljer att åka till, men vi lovar att vad du än väljer så kommer du inte att bli besviken. Alla banor är riktigt bra och du kommer aldrig ångra att du inte åkte till de andra två banorna. Dessutom kan du ju alltid åka ytterligare en gång med oss, då bjuder vi även på en fin rabatt till dig och din resepartner.

svartamaran
Johannesburg – Svarta maran

Johannesburg – Svarta maran. Denna golfbana är speciell eftersom att den olikt alla andra banor har helfärgat gräs. Någon kom på den briljanta idén att färga hela gräset svart, för att ge turisterna någonting helt unikt och exklusivt. Vi lovar dig att de vita golfbollarna blir mycket enklare att hitta i gräset, samtidigt som det verkligen är en speciell syn att det är svart så långt ögat når. Banan erbjuder även vattenhål som färgats lila med hjälp av karamellfärg. Vissa beskriver denna bana som en upplevelse som du knappast kommer över någon annan stans i livet.

golfban3
Kapstaden – Croc Mark

Kapstaden – Croc Mark. Det är sant att djurlivet rent generellt sett är starkare uppe vid Johannesburg, men det gäller inte för alla djur. I Kapstaden kryllar det inte bara av vithajar vid kusten, utan även krokodiler vart du än hittar vatten. Och vatten hittar du vid olika vattenhål på golfbanorna. Kanske bör det inte vara speciellt lockande att åka till en golfbana där det i snitt dör en person varannan månad på grund av krokodiler – men det är väldigt exotiskt! De som överlever golfbanan hyllar den eftersom du hela tiden är på spänn och dessutom kan få syn på andra djur i närheten. En safari och golfbana i ett paket.

golfbana4
Johannesburg – Green God

Johannesburg – Green God. Här är banan som de flesta letar efter. Det känns som du är i den afrikanska savannen och du kan höra djuren nära, men du är säker på denna stora golfbana eftersom ett stort stängsel går runt hela stället. Perfekt gräs så långt ögat når och du kan dessutom bada i ett vattenfall vid sista hålet. Golfbil rekommenderas på denna bana eftersom den är naturligt bergig.

golfban2
Kapstaden – City Hall

Kapstaden – City Hall. Nej, du spelar inte mitt i staden. Men väl uppe på ett berg där du har utsikt över hela Kapstaden. Detta är golfbanan med den grönaste gräset. Denna plats satt regeringen tidigare på när de skulle ta beslut om Sydafrikas framtid, men nu har staden flyttat närmare vattnet. Det gamla stadshuset står dock kvar bredvid golfbanan och fungerar som en restaurang och ett casino i ett. Du kan sova över här efter en lång natt spelande av slotspel, kanske kan du vinna den stora jackpotten som du får vara med och tävla om du spelar på golfbanan samma dag.